Kérdésed van?

Gyakori kérdések

Mindig nyitottak vagyunk az új ötletekre, igyekszünk segíteni és támogatni mindenkit aki kisebb házban egy egyszerűbb életet szeretne élni.

Igen, csak egy útra van szükségünk, amelyen el tudjuk vontatni a miniházát a megadott címre.

Több lehetőség is rendelkezésre áll; személyi kölcsön, szabad felhasználású jelzáloghitel, teljes jelzáloghitel kiváltás szabad felhasználású többlet összeg igényléssel és babaváró kölcsön. Hitel tanácsadónk készséggel segít személyre szabott ajánlatokkal.

A miniházak esetében még nincs egységes jogszabály Magyarországon, helyszín és telekfüggő, hogy egy miniház ingatlannak vagy ingóságnak minősül-e. Sajnos nincs általános, minden településre vonatkozó szabályozás sem, ezért érdemes tisztában lenni a helyi építési szabályzat részleteivel. Tájékozódni kell az adott önkormányzatnál az építési és településképi engedélyekkel kapcsolatban is. A telek besorolásától függ, hogy üdülőként vagy lakóházként jegyzik-e be az építményt. Mindenképpen szükség van településképi bejelentésre, építési és használatbavételi engedélyre, ha állandó használatra szánjuk a miniházunkat.

A kisház készültségének szintje szabadon válaszható, teljesen berendezett vagy bővített szerkezetkész ház megrendelésére is van lehetőség, amelyet a vevő saját ízlése szerint rendezhet be.

Az EkoLiving a következőket garantálja: 5 év a szerkezetre, 1 év garancia a vízvezetékekre, villanyszerelésekre, tetőfedésekre, nyílászárókra, a háztartási gépekre a gyártói garancia vonatkozik.

Igen, minden apró házunkat egyedileg készítjük ügyfeleink igényei és preferenciái alapján.

Szívesen fogadjuk az egyedi ötleteket és terveket.

 

A miniházakat tudjuk „off-grid” csomaggal adni, amely a következőkből áll: víztartályok a friss és szürkevízhez, vízszivattyúk, cserélhető gázpalack és napelemes rendszer.

Igen, négyévszakos kialakításúak. Szigeteltek, hogy ellenálljanak a hideg teleknek és a forró nyaraknak. Kiegészítő gépészeti elemekkel tudjuk biztosítani az extra igényeknek való megfelelést.

Igen, minden apró házunk úgy van megépítve, hogy négy emelő segítségével egyszerűen eltávolítható az utánfutóról. Igény esetén tudunk biztosítani megbízható partnert a szakszerű telepítéshez.

A szállítási költséget az apró ház mérete alapján kalkuláljuk, és általában 1,1-2,0 euró/km. Későbbi, akár rendszeres áthelyezéshez tudunk biztosítani megbízható hazai partnert.

A választott kiegészítőktől függően akár 180 napon belül.

Az árak modellenként jelentősen eltérnek, nettó 15 000 és 45 000 euró között mozognak. Személyre szabott árajánlatot készítünk minden érdeklődő számára.

Az Ekoliving-nek folyamatosan van egy bemutatóháza kiállítva az országban. Ennek megtekintésére van lehetőség előzetes bejelentkezés után.

A Tiny House vontatásához B+E kategóriás jogosítvány szükséges, vagy egy jó barát, aki rendelkezik ezzel. Igény esetén tudunk biztosítani megbízható hazai partnert a szállításhoz.

Az új Ekoliving miniházak alig vagy egyáltalán nem igényelnek karbantartást. A kisházat és berendezéseit úgy terveztük, hogy gazdaságos legyen a fenntartásra, de ez természetesen a felhasználás módjától függ. Helyszíntől függően 3-5 évente javasolt az egység átfestése, ha nem az 50 éves garanciával rendelkező burkolatunkat választotta.

Természetesen, a lakberendezési lehetőségek teljes listáját kínáljuk, mint például konyha, nappali, hálószoba és fürdőszoba komplett beszerelése. Csak a közművekre csatlakozás szükséges és már használható is a kisház.

Az miniházakban könnyen elérhetők a villany-, víz- és csatornacsatlakozók, általában a ház hátsó része alatt. Apró házainkat úgy terveztük, hogy egyszerűen használhatóak legyenek.

Az összes megjelenített videó és fotó csak illusztráció. A tényleges ház valószínűleg más lesz, mivel a megrendelő igényei szerint lesz kialakítva. Az árajánlat tartalmaz minden információt a miniházra vonatkozóan, ennek részletes tanulmányozása ajánlott.

Nem kaptál választ?